COVID thuis

Thuis voor een COVID patient zorgen

COVID-19 ziektedagboek

We hebben een voorbeeld gemaakt van hoe een dagboekpagina in je COVID-dagboek eruit zou kunnen zien. Het lijkt veel op de informatie over patiënten die bijgehouden wordt in het ziekenhuis. Het lijkt misschien een beetje overdreven, maar het stelt je in staat om bij te houden hoe het met iemand gaat. Dan kun je als je naar een arts of het ziekenhuis gaat de gegevens die je hebt bijgehouden overhandigen in een formaat dat artsen graag willen lezen. Print gewoon een van deze voor elke dag dat de patiënt ziek is. Druk gewoon 20 of 30 pagina’s vantevoren uit. Dan kan je er niet te laat achter komen dat het papier of de inkt of toner op is. Maak je geen zorgen als je geen apparatuur hebt om al deze metingen te doen. (Hoewel deze meetapparatuur niet duur is. Het kan echt geen kwaad om in huis te hebben, zie de winkelpagina).

(klik op de afbeelding om de PDF van het dagboek af te drukken)

Het starten van het dagboek

Waarschijnlijk wil je de gegevens al in dit formaat bewaren, zelfs als de patiënt pas net enkele symptomen heeft ontwikkelt. Het maakt niet uit of je de meeste gegevens (nog) niet of niet vaak invult. Dit is ook een goed moment om een gevoel te krijgen voor hoe - min of meer - normale waarden er uitzien. Als de patiënt in bed ligt en mensen voor hem of haar zorgen, kun je wat vaker metingen doen.

Dagboek procedure

Aan het begin van elke dag vult je de gegevens aan de rechterkant in. Naam, geboortedatum, geslacht en of de patiënt positief getest is op SARS-CoV-2, het virus dat COVID-19 veroorzaakt. ‘s Ochtends wordt de patiënt, zo mogelijk, eerst gewogen, zodat je in de loop van de tijd kunt zien of de patiënt veel gewicht verliest. Noteer vervolgens bij elke meting de tijd in de bovenste rij en vul de metingen in de kolom eronder in. Al het andere staat aan de rechterkant onder de notities.

Als het serieus wordt

Als de patiënt zieker en zieker wordt, zul je in de hoofdtekst het hoofdstuk [“Niveau 4”(/# niveau-4–professionals-take-over) willen raadplegen voor wat basisbegeleiding bij het bellen van een dokter of bij een bezoek aan het ziekenhuis. Deze basisbegeleiding is niet meer dan dat, een gids om je te helpen een zeer elementair gevoel te krijgen van wat “gewoon ziek” is versus “te ziek om thuis te zijn”. Je bent geen arts. Als je je onzeker voelt, vraag dan om hulp.