COVID thuis

Thuis voor een COVID patient zorgen

We hebben echt HULP nodig

Mocht dit een soepel gestroomlijnde operatie lijken, dan heb je het mis. We zijn een kleine groep vrijwilligers, voornamelijk zonder medische achtergrond, die dit doen omdat we vermoeden dat deze informatie nergens op één plek verzameld is en heel snel beschikbaar moet zijn.. Terwijl we dit schrijven hebben we al een week lang niet veel anders gedaan en kunnen absoluut hulp gebruiken voor de volgende onderdelen

Deel de informatie

Dit is nu een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om te helpen. Tweet over deze website en vermeld het op Facebook, Instagram en alles wat je te binnen schiet. Als je een journalist bent, wil je deze website dan misschien vermelden in de gedrukte of uitgezonden media? Als je een YouTube influenceer bent, wil je alsjeblieft deze site onder de aandacht brengen? Als je enige online marketing ervaring hebt, zou je ons willen helpen om gevonden te worden?

Vertalen

We kunnen in een mum van tijd een site opzetten met een domein in jouw taal en deze koppelen aan de Engelse hoofdwebsite. Het enige wat je hoeft te doen is tekst te vertalen in de redactie-interface van Github, waar we je doorheen kunnen praten. We denken dat de hele website zoals die nu is (15 maart 2020) in twee tot drie mandagen vertaald kan worden. Je hoeft geen professionele vertaler te zijn (maargraag natuurlijk, als je dat wel bent). Als je taal Spaans, Duits, Frans, Portugees, Italiaans, Nederlands, Pools of Russisch is, kunnen we je site voorbereiden in computervertaalde tekst die “slechts” moet worden gecorrigeerd. (We gebruiken hiervoor DeepL vertaler, die een stuk beter is dan Google Translate; de teksten hebben nog wel wat werk nodig, maar het bespaart wel tijd ten opzichte van handmatige vertalingen. Als je taal formeel en informeel aanspreekt (Sie/du, U/jij, …), gebruiken we liever de informele versie, ook om aan te geven dat dit een gezamenlijke inspanning is en dat we allemaal in dezelfde situatie zitten.

Wil je helpen? Ja! Voorkom dubbel werk: begin niet zonder met ons te praten. Neem nu meteen contact met ons op door te mailen team@covid-at-home.info of door direct lid te worden van de team video-conferentie. (We proberen er te zijn als we aan de site werken. Mochten we er niet zijn, wees dan alsjeblieft beleefd naar wie dan ook die ons team versterkt.

(Als je een aantal nuttige lokale links in je regio kunt voorzien van de vertaling, zelfs nog beter.)

Inhoudelijke hulp

Gezegend ben je, als een dokter, een verpleegkundige of een ambtenaar van volksgezondheid bent. We hopen jouw werk de komende maanden te vergemakkelijken. Lees de site door en laat ons weten of je opmerkingen hebt. Dit geldt trouwens voor iedereen die iets toe te voegen heeft. Ofwel rapporteer een probleem, mail ons of neem deel aan de team video-conferentie als je met ons wilt praten.

Proeflezen

We garanderen dat er genoeg tikfouten, mislukte zinnen en erger voorkomen. Graag kort rapporteer een probleem en we lossen het op.

Alternatieve geneeskunde

Als u ons wilt helpen met hints en tips voor medicijnen die niet bewezen zijn volgens peer-reviewed publicaties, en/of niet bewezen is heel erg veilig te zijn, dank u wel maar liever niet. We willen niemand voor het hoofd stoten, maar covid-at-home gaat prat op de wetenschap.