COVID thuis

Thuis voor een COVID patient zorgen

Boodschappenlijstje

Naast het hebben van ongeveer 2-4 weken aan benodigdheden zoals boodschappen en andere huishoudelijke benodigdheden, zijn hier enkele noodzakelijke en handige dingen om te hebben als je voor iemand met COVID-19 gaat zorgen. Niets van dit alles is erg duur of vereist een speciale opleiding om te gebruiken.

Als we voorbeelden hebben opgenomen (over het algemeen op de Duitse versie van Amazon), dan is dit geen koopadvies en verdienen we geen geld als je op precies dat artikel, of een ander artikel klikt. Door het voorbeeld te laten zien, bedoelen we niets meer dan *“zoiets als dit.” * Gebruik welk online of retailkanaal je ook maar wilt om iets dergelijks in huis te halen.

 

Echt Noodzakelijk

 

Fijn om te hebben

Belangrijke opmerking

Een opmerking over de eerste twee punten: sommige medische professionals die we spreken hebben het gevoel dat niet-medisch getrainde meer kwaad of goed doen als ze beginnen met het nemen van SpO2- of bloeddrukmetingen. We nemen de apparaten hier toch op omdat ze veel gebruikt worden en we het gevoel hebben dat het gezondheidssysteem op sommige plaatsen, in sommige periodes, niet in staat zal zijn om om te gaan met de aantallen mensen die ziek worden. Hierdoor is denken we dat als we de balans opmaken dat deze gaat richting van de voordelen van het kunnen zien / laten zien van trends.

Als je besluit dat je toch de bloeddruk en SpO2 wilt kunnen meten, leer het apparaat en zijn werking dan goed kennen. Oefen! Ook om een goed gevoel te krijgen voor hoe de normale waarden bij jou en je dierbaren eruit zien voordat iemand ziek wordt. Lees onze richtlijnen over wanneer en wanneer niet om hulp te vragen op basis van de informatie die deze apparaten verstrekken.

 

PPE (Persoonlijke beschermingsmiddelen)

Winkelen voor PBM’s is om verschillende redenen meer dan lastig.

Ten eerste, dit is misschien allemaal nieuw voor je. Je weet mogelijk niet welke soorten bescherming in welke situaties nodig zijn. De Wereldgezondheidsorganisatie heeft zeer nuttige instructies over wanneer je een mondkapje moet dragen en hoe je een mondkapje moet gebruiken. Je moet een mondkapje alleen dragen als je weet vermoed dat je de ziekte COVID-19 hebt (koorts, hoest, kortademigheid), en wanneer je in dezelfde kamer bent met iemand die ziek is of vermoed wordt dat die COVID-19 heeft. Raak het mondkapje niet aan terwijl je het draagt en blijf je handen grondig wassen. Lees over wanneer en hoe je je persoonlijke beschermingsmiddelen veilig kunt aantrekken, gebruiken en weggooien om er zeker van te zijn dat het echt werkt om jou en anderen te beschermen. Kijk er ook video’s over. (Dit is vooral van belang als je een masker gebruikt in plaats van een mondkapje: Het is verrassend lastig om ervoor te zorgen dat je masker een goede pasvorm heeft).

En dan is er nog het feit dat sommige mensen paniekaankopen hebben gedaan en dat sommige bedrijven de prijzen hebben opgedreven, waardoor essentiële apparatuur zoals mondkapjes en maskers op sommige plaatsen zelfs voor artsen en verpleegkundigen die ze echt nodig hebben, niet beschikbaar zijn. Als het nog vroeg in de pandemie is, kan het zijn dat jouw regering maskers verstrekt aan mensen die leven met en/of zorgen voor mensen met COVID-19. De sectie hier beschrijft dingen die je zou kunnen proberen in huis te halen als je voor andere mensen moet zorgen.

Belangrijk uitgangspunt: Luister naar officiële adviezen over wat je niet moet kopen om te voorkomen dat dingen niet beschikbaar zijn voor de artsen en verpleegkundigen die ze het meest nodig hebben. Het beleid en de algemene praktijk met betrekking tot mondkapjes zal nog een tijd in de hele wereld per regio sterk verschillen. Het nut van naar buiten gaan met een mondkapje of het dragen van een mondkapje in het gewone dagelijkse leven als je gezond bent, wordt niet ondersteund door het wetenschappelijke bewijs over gezond blijven. Als je de beschikking hebt tot een mondkapje, is het waarschijnlijk zinvol om er een te dragen als je je een beetje ziek voelt of hoest, maar absoluut_naar_buiten_moet_gaan. Het is ook zinvol als je voor iemand zorgt die ziek is. Het is zelfs verplicht in de COVID-quarantaine thuiszorg protocollen in sommige landen. Controleer onder welke omstandigheden de autoriteiten je voorzien van mondkapjes. Zie de hoofdtekst over verdere zaken om over na te denken als het gaat om het zoveel mogelijk inperken van de verspreiding van het virus.